Zoeken

Emaus 59
3135 JC Vlaardingen

Beemdstraat 4
5964 AK Son en Breugel

t. 06 22913903
e. info@baanidee.nl

Artikel details

Oudere werknemer is gemotiveerder dan jongere

 Dit toont het Nationale Werkonderzoek 2010 van JobTrack.nl aan.

Ouderen hebben een andere arbeidsethos dan jongeren, zo blijkt uit het onderzoek, waaraan bijna 22.000 mensen deelnamen. Oudere werknemers blijken veel gemotiveerder en plichtsgetrouwer.


Zo werkt slechts een klein deel van de ouderen (2%) minder hard als de baas er niet is, tegenover ruim een op de tien jongeren. Ook is de overgrote meerderheid van de ouderen (68%) van mening dat het zijn plicht is langer door te werken wanneer hij door files later op het werk arriveert. De helft van de jongeren deelt deze mening.

Gewaardeerd worden

Oudere werknemers zijn niet alleen plichtsgetrouwer, ze zijn ook meer tevreden met hun werk dan jongeren. Ouderen in de leeftijd 55-65 geven hun baan gemiddeld een 7,4 en 65-plussers beoordelen hun baan met een 8,1. Jongeren in de leeftijdscategorie 25-30 geven hun baan een 6,8.

Slechts een krappe meerderheid van de respondenten (53%) voelt zich ook gewaardeerd door de werkgever. Het gevoel gewaardeerd te worden leeft over het algemeen meer bij ouderen dan bij jongeren.

Hoe dichterbij het pensioen, hoe groter dit gevoel. Opvallende uitzondering op deze trend is de leeftijdsgroep 15 - 25. Zij voelen zich het meest gewaardeerd (60%).

You must be a registered subscriber in order to view this Article.
To learn more about becoming a subscriber, please visit our Subscriber Services page.

Terug
Oudere werknemers zijn meer tevreden met hun werk dan jongere en bovendien plichtsbewuster en gemotiveerder. Geschreven door: Rikco Alers
Datum geplaatst: 16-11-2010
Aantal keer bekeken: 7349
Fout Er is een fout opgetreden.
Error: Unable to load the Article Details page.

  

Copyright 2015 Baanidee   Sitemap    Inloggen